(VIDEO) Inmormantare AURELIA ION: Studenta la medicina a fost inhumata la Cimitirul Ghencea Militar din Bucuresti

AURELIA ION, studenta la medicina militara care si-a pierdut viata in teribilul accident aviatic din judetul Cluj, a fost inmormantata cu onoruri la Cimitirul Ghencea Militar (scroll pentru VIDEO, FOTO).

Aurelia Ion

Aurelia Ion a fost inmormantata joi la cimitirul Ghencea din Bucuresti

Aura, asa cum o alintau colegii, avea doar 23 de ani si o cariera promitatoare inainte, dar destinul i-a schimbat brusc planurile. La acest destin tragic au contribuit si autoritatile romane care au demonstrat inca o data ca sunt cuprinse de degringolada cand vine vorba de organizare si asumare de responsabilitati.

AURELIA ION şi ADRIAN IOVAN au decedat după ce avionul medical de tip Britten Norman Islander BN 2A-27, la bordul căruia se aflau impreuna cu alte 5 persoane, s-a prabusit luni după-amiază, in Muntii Apuseni la peste 1.400 de metri altitudine, in zona localitatii Belis, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

AURELIA ION A MURIT. Colegii studentei sunt in stare de soc.

Funeralii Aurelia Ion: Sora indurerata strange la piept poza Aurei (Facebook/Respect Aura Ion)

Sora indurerata strange la piept poza Aurei (Facebook/Respect Aura Ion)

Celor ce au cunoscut-o pe Aura, inca nu le vine sa creada ca a disparut dintre noi: „Oricare dintre noi putea sa fie in locul ei. Nu viata noastra conteaza ci viata celor de langa noi si fata asta ne-a demonstrat acest lucru. Faptul ca era langa astfel de oameni de elită era un student extraordinar” a declarat o studenta.

Aceeasi parere este impartasita si de profesorii tinerei. Aurelia era capabila sa ia note mari chiar si la cei mai severi dintre dascali.

„Era o fata foarte optimista si foarte stapana pe ea…si frumoasa, era ca o artista. Nu pot sa cred ca nu mai e”, a declarat un cadru medical.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a dispus ca Aurelia Ion să fie înmormântată cu onoruri militare, conform unui comunicat publicat de Ministerul Apărării Naţionale.

OFICIAL: CERTIFICAT MEDICO-LEGAL AURA ION: VICTIMA A MURIT INGHETATA

Trupul neînsufleţit al Aureliei Ion fusese depus la capela Cimitirului Ghencea Militar, unde cei dragi si-au putut lua ramas bun pana la momentul dinaintea inmormantarii de joi.

VIDEO: Slujba inmormantare Aurelia Ion, ofiter-student medicina militara UMF Bucuresti

AURA ION a fost un copil extraordinar, cu visuri măreţe.

Pagina de Facebook, cu titlul “Respect pentru Aura Ion”, a adunat pana in momentul editarii acestui articol peste cinzeci si opt de mii de aprecieri, numarul fiind intr-o continua crestere. Într-unul din mesaje apar cuvintele Aureliei: „Orice ai face e nesemnificativ, dar e foarte important să o faci!”

Auro Ion

Aura Ion, o tanara medicinista a carei viata a fost curmata brusc

Autoritatilor romane neputincioase nu le-a mai ramas nimic altceva decat sa o promoveze post-mortem la gradul de locotenent. Asta e Romania, tara unde oamenii sunt apreciati abia dupa trecerea in nefiinta, dar in timpul vietii lor nu se face nimic.

CITESTE: 3 Coincidente legate de tragedia aviatica din Judetul Cluj

Ministrul Duşa, a aprobat avansarea post-mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent.

Video: Aura Ion inmormantata la cimitirul Ghencea Militar, Bucuresti

AURELIA ION avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul anilor de studiu, Aura s-a facut remarcata prin activitati de voluntariat in domeniul medical, a precizat MApN.

Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a spus că Aura Ion isi dorise de mic copil să devina medic, ea fiind o studentă sarguincioasa, devotată, care lucra impreuna cu unii dintre cei mai buni doctori din România.

ACCIDENT AVIATIC ROMANIA. „Vreau să îmi exprim regretul şi tristeţea profundă faţă de pierderea suferită. E o pierdere imensă, a noastră, a medicinei militare în primul rând. Mă gândesc aici la colegii şi camarazii din armată, din Ministerul Apărării, până la conducerea Ministerului Apărării”, a spus colonelul dr. Dragoş Cuzino.

Omagii pentru Aurelia Ion la capela cimitirului Ghencea Militar

Accidentul aviatic de luni a dus la o serie de demisii din partea oficialilor romani cum ar fi Directorul general al Romatsa, Aleodor Frâncu și Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) Ion Burlui.

Ce mai recenta demisie este cea a ministrului de interne Radu Stroe care a tras de functie ceva mai mult decat ceilalti reprezentanti ai autoritatilor. Ministrul Afacerilor Interne a demisionat joi la amiaza ca urmare a esecului misiunii de salvare a victimelor tragediei aviatice din Apuseni.
Sursa: RTV

Comments

comments

2 Responses

  1. Dumnezeu s-o odihnească în pace!
    Era frumoasă ca un înger și deșteaptă foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.