Avion prabusit in Judetul Cluj. PILOTUL ADRIAN IOVAN A MURIT IN ACCIDENT

AVION MEDICAL PRABUŞIT ÎN MUNTII APUSENI. Un avion de mici dimensiuni care zbura pe ruta Bucuresti Oradea s-a prabusit luni in zona localitatii clujene Fântânele. La bordul aparatului pilotat de ADRIAN IOVAN, se aflau sapte persoane incluzand o echipa medicala, printre membrii acesteia fiind şi purtătorul de cuvânt al „Spitalului Elias”, dr. Valentin Calu. Conform surselor media, Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan, a murit la ora 23:00 ca urmare a ranilor suferite. Imediat dupa moartea pilotului, si medicul rezident Aurelia Ion (23 ani) a decedat (vezi poze mai jos-link).

Elicopter SMURD

Echipele SMURD incearca recuperarea victimelor tragediei aviatice din judetul Cluj

Conform echipelor SMURD, Răzvan Petrescu, copilotul aeronavei, se afla in stare grava, datorita unui şoc hipovolemic provocat de o hemoragie masiva, iar medicii Cătălin Pivniceru, Sorin Ianceu si Valentin Calu sunt în stare medie spre gravă, avand fracturi multiple. Cel de-al patrulea medic aflat în avion, Radu Zamfir, este în stare relativ bună, prezentand doar răni superficiale.

„Avionul şi victimele au fost localizate, iar acum toate echipele de salvare se deplaseaza spre locul catastrofei, având de strabatut o distanta de un kilometru până la locul respectiv”, a spus Alina Bălaş. Şeful IGSU, Ion Burlui, a declarat că echipe medicale sunt pregătite să preia răniţii, urmând să se decidă la ce spitale vor fi duşi aceştia. De asemenea, prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că avionul care a aterizat forţat a fost găsit în zona localităţii Petreasa, din judeţul Alba, de un pădurar, iar ulterior au fost anunţate echipele de căutare de la ISU Alba. Feneşer a spus că primele echipe de salvare printre care si salvamontişti din Beliş, au ajuns luni seara la răniţi şi le evaluează starea de sănătate, după care aceştia ar urma să fie transportaţi la Cluj.

Epava avionului medical prabusit luni in Muntii Apuseni in Judetul Cluj (Marius Pop Facebook)

Epava avionului medical prabusit luni in Muntii Apuseni in Judetul Cluj (Marius Pop Facebook)

Aparatul, de tip BN2, a decolase, luni după-amiază, de la Bucureşti cu destinatia Oradea, şi a fost nevoit să aterizeze forţat în jurul orei 16.00, într-o regiune muntoasă accidentată, la o altitudine de peste 1.400 de metri undeva la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor în zona Pasului Ursoaia. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Conform sefului Salvamont Vlădeasa, Florin Mihuţ, care face parte din misiunea de căutare a victimelor, in zona unde s-a prabusit avionul zăpada este „până la brâu”, iar ceaţa este extrem de deasă. Foto: Primele imagini de la locul accidentului aviatic de la Belis, Cluj au fost postate pe Facebook de Marius Pop.

Romaniţa Iovan a fost informata de catre jurnalistii unei publicatii despre tragicul accident în care a murit fostul sau sot.

Creatoarea de modă s-a declarat surprinsa la aflarea vestii că Adrian Iovan era pilotul unui avion medical ce s-a prabusit în timp ce efectua unui zbor pe traseul Bucureşti – Oradea.

Romaniţa Iovan a spus ca nu stia nimic despre accident. A incercat in disperare sa-si sune fostul sot dar nu i-a raspuns nimeni, le-a declarat ea reporterilor.

„Normal că am încercat să-l sun, dar telefonul lui e deocamdată închis. Nu ştiu ce s-a întâmplat decât că un avion a aterizat forţat şi în rest nimic. Vă mulţumesc pentru înţelegere”, a spus Romanita Iovan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.