Sicriul lui ADRIAN IOVAN adus la Academia de Aviatie si apoi depus la capela cimitirului Sf. Ilie. Inmormantarea pilotului va avea loc la Cimitirul Bellu Catolic din Bucuresti

ADRIAN IOVAN A MURIT. Sicriul ce poartă trupul neinsufletit al lui ADRIAN IOVAN a ajuns joi in Bucuresti fiind depus o perioada la Academia de Aviaţie pentru ca ulterior sa fie mutat la capela cimitirului Sf. Ilie. Experimentatul pilot va fi ingropat vineri la Cimitirul Bellu Catolic din capitala.

Romanita Adrian Iovan

Romanita si Adrian Iovan. Experimentatul pilot a murit luni in accidentul aviatic din Muntii Apuseni (Foto:enational.ro)

ROMANIŢA IOVAN, fosta soţie a aviatorului ce si-a pierdut viata ca urmare a sinistrei prabusiri de luni de pe varful Petreasa, i-a spus fiului pe care îl are din casnicia cu ADRIAN IOVAN că „tatăl lui este un erou şi că a murit pentru a salva oameni”.

„I-am spus copilului o poveste despre eroi, cum îi plac lui eroii şi cum eroii fac bine şi că tatăl lui este un erou şi a murit pentru a salva oameni”, a declarat Romaniţa, citata de RTV.

Creatoarea de modă si fiica lui Adrian Iovan dintr-o căsătorie anterioara au sosit impreuna la Academia de Aviaţie.

Adrian Iovan avea in spate o cariera de peste 30 de ani in aviatie fiind un expert in pilotarea diferitelor avioane incluzand si cea mai populara aeronava de pasageri, Boeing 737.

Deoarece pensia nu era suficienta pentru un trai decent, dupa cum el insusi se plangea, a decis sa se re-angajeze ca pilot pe aparate de dimensiuni reduse fiind de asemena si instructor studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi.

VEZI: 3 Coincidente ciudate ce prevesteau accidentul din Apuseni

In timp ce afla pe ruta aeriana Bucuresti – Oradea in cadrul unei misiuni de prelevare a organelor unui pacient aflat in coma cerebrala, ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile Iovan a incercat sa coboare in altitudinge pentru a evita fenomenul de givraj, i.e. depunerii de gheata pe aripile avionului, insa in momentul iesirii din plafonul de nori aeronava, care se apropiase prea mult de sol, a agatat varful unui brad si s-a prabusit pe muntele Petreasa din Carpatii Apuseni.

In urma impactului, toti cei 7 ocupanti ai avionului BN2 au supravietuit, dar pilotul Adrian Iovan si tanara AURELIA ION, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, au murit datorita ranilor grave suferite precum si ca urmare a reactiei intarziate a autoritatilor in timpul misiunii de localizare si salvare. Aurelia Ion a fost înmormântată joi la Cimitirului Ghencea Militar III.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.