Ministrul Apararii Nationale Mircea Duşa, a refuzat sa ajute victimele accidentului aerian din Apuseni
ARMATA ROMANA A LOCALIZAT CU APROXIMATIE BUNA AVIONUL PRABUSIT IN APUSENI, dar nu a intervenit din cauza Ministrului Mircea Dusa?
Astfel efectivele armatei romane si tehnica lor aferenta au fost tinute la sol deoarece Dusa a spus NU cererii de interventie pe motiv ca vremea neprielnica ar duce la fenomenul de givraj periclitand misiunea. In schimb cei de la baza militara au ramas frustrati văzand cum se plimbă elicopterul SMURD pe deasupra lor – elicopter ce n-are niciuna dintre capacitățile de căutare și salvare. Deci armata nu avea voie să ridice elicopterul IAR PUMA SOCAT, care este mândria Flotei Aeriene a României, dar Smurd-ul avea voie sa survoleze orbeste zona”. Asta denota „super-coordonare” a autoritatilor romane in astfel de situatii. O duzina de sefi incapabili sa comunice la modul cel mai simplu.
Victimele tragediei din Carpati ar fi putut fi reperate in cel mai scurt timp de care elicopterele militare PUMA SOCAT, ce pot survola spatiul aerian în condiţii meteo nefavorabile, adica ceaţă densa şivizibilitate nula.
Elicopterele se aflau la baza militară de la Câmpia Turzii, in imediata vecinatate a locului prabusirii avionului sanitar.
Conform raportului din ziuanews.ro, comandantul unităţii de la Câmpia Turzii ar fi observat pe radar avionul implicat in catastrofa aviatica şi ar fi vrut să trimită un elicopter în misiune de cautare, dar ministrul Duşa nu i-a dat acceptul.
Totusi ar fi de recomandat ca cei ce ocupa o functie de frunte intr-un minister sa aiba legatura cu activitatea ministerului respectiv. Cat despre Mircea Dușa, el este ca un executant multi-task, recent fiind atat ministru al internelor precum si al apararii. In CV-ul lui Dușa, apare ca este specialist in stiinte economice, deci fara legatura directa cu ceea ce inseamna armata sau politie.
VEZI SI: Traian Basescu cere demisia lui Mircea Dusa in timpul sedintei CSAT