Avram Iancu, gest caritabil pentru Cumintenia Pamantului: a trecut inot Canalul Manecii

Avram Iancu a traversat înot Canalul Mânecii ca un gest de suport pentru campania de recuperare a Cuminteniei Pamantului.

Bine-nteles ca nu este vorba despre revolutionarul pașoptist ci despre un bibliotecar din Petrosani care astfel a devenit primul roman ce a traversat marele canal, reusind aceasta performantă fără sa foloseasca costum de neopren si în ciuda temperaturii scazute a apei, de doar 16 grade Celsius.

Avram Iancu imediat dupa finalizarea cursei (foto: Facebook/George Betianu)

Avram Iancu imediat dupa finalizarea cursei (foto: Facebook/George Betianu)

Iancu a luat startul luni dimineata de pe plaja Shakespeare Hill Beach de langa orașul engelz Dover și a ajuns marți, dupa 17 ore si 54 de minute, la Cap Gris Nez, în Franța.

Romanul s-a confruntat cu curenți puternici și un reflux chinuitor fiind la a patra incercare de a traversa înot între Marea Britanie si malul continental european. Un material video care arata primele imagini cu momentul sosirii curajosului inotator, a fost postat pe Facebook.

”Am înotat 42 de kilometri pentru un simbol al națiunii, pentru Cumințenia Pământului a lui Constantin Brâncuși, pentru ca aceasta să revină românilor”, a declarat bibliotecarul, care este căsătorit și are trei fete. „Dincolo de legătura pe care orice român o are cu Brâncuşi prin simplu fapt că este român, pe mine mă leagă în plus, sufleteşte, două lucruri. Faptul că ne-am născut la 100 de ani distanţă (1876-1976) şi faptul că la Petroşani, oraşul meu natal, a fost turnată celebra Coloana a Infinitului, la nici un kilometru de locul unde m-am născut”, a declarat pentru presa temerarul din Valea Jiului.

Intr-un mesaj emotionant postat pe Facebook, Avram Iancu scrie: „In 7 august 2014, deveneam PRIMUL roman care a atacat apele inghetate ale Canalulului Menecii, in mod oficial si dupa reguli, stabilind o premiera pentru Romania. Aveam sa pierd trei batalii si sa fiu trantit la pamant si sfasiat de ” Bestia cu ghearele de gheata”. Chiar daca am pierdut cele trei batalii, ele nu sunt ” esecuri” deoarece am invatat din aceste batalii miscarile ” bestiei”, mi-au intarit determinarea si convingerea ca pot castiga batalia care decide soarta RAZBOIULUI. Ieri s- a dat batalia finala! Am castigat! – dupa 42 de km parcursi si aproape 18 ore de chin fizic dar mai ales psihic cum n- am mai trait niciodata, am rapus bestia. „Sageata de foc” a gasit , in cele din urma ” , mistretul meu cu colti de argint” . l- am strapuns la Sangatte, acolo isi avea lacasul.

Intreg chinul il dedic @cumintenia pamantului si tuturor valorilor romanesti, familiei, prietenilor, tuturor romanilor. Multumesc echipajului de pe @sea leopard charter, echipei mele de suport , tuturor sponsorilor, si sustinatorului principal www.canah.com.
In curnad toata povestea si impresiile detaliate pe blog. Maine revin in tara pe aeroportul Traian Vuia din Timisoara, la ora 17: 15, ora Romaniei. Dupa ce unicul drapel al Romaniei a arborat tot timpul pe catargul ambarcatiunii, ducandu-l in Franta, ma bucur sa Revin in Romania, tara unde m-am nascut (la Petrosani), crescut, tara pe care n-o voi parasi niciodata, tara pentru care lupt , muncesc, si pe care o voi construi cu umila mea contributie, alaturi de ceilalti romani.

Nu in ultimul rand vreau sa- i multumesc lui Dumnezeu, care mi-a ingaduit isbanda.
Traiasca Romania!”

Prima incercare de trecere inot a Canalului Mânecii a avut loc în anul 1875, si de atunci doar 1.248 de persoane au reușit să-l strabata. Iancu s-a antrenat pe dealurile din imprejurimile Petroșaniului precum și într-un bazin de inot, scrie Ziarul de Iasi

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.