Legendele Muntilor Bucegi au ajuns chiar si la urechile Pentagonului
Plaiurile mioritice sunt extrem de bogate in legende iar zona Muntilor Bucegi nu face exceptie de la acest capitol. Una dintre aceste legende pare sa fie ceva mai interesanta pentru anumiti experti deoarece sustine ca Muntii Carpati ar fi strabatuti de sute de kilometri de tuneluri subterane despre care nu se stie deocamdata daca au fost sapate de om sau de vreo forta a naturii, noteaza b1.ro.
Miturile mai fac referire si la un sanctuar dacic ce s-ar afla pe Vârful Omu si pe crestele inconjuratoare, la existenta unei zone cu radiatii foarte mari sau la existența unor tezaure deosebit de valoaroase precum si comori ingropate de zeci de generatii de conducatori.
Primele studii ce au vizat Muntii Bucegi au fost facute abia in anul 1927, in extremitatea estica a masivului, pe Valea Ialomitei, intr-o zona cunoscuta sub numele de “sapte izvoare”. Cercetarile au inclus o analiza a apei unui izvor care, spre stupoarea cercetatorilor, s-a constatat ca are zero bacterii. Aceasta situatie pare sa fie unica în lume. Alte analize au fost realizate mult mai tarziu, prin anii ’80.