Steluta Cataniciu incompatibila cu functia de parlamentar prin decizie ICCJ, dar compatibila cu comisia juridica Iordache prin ajutorul colegilor
Portavocea comisiei Iordache, Steluta Cataniciu, nici nu ar trebui sa calce pragul Parlamentului Romaniei din moment ce a fost declarata incompatibila printr-o sentinta definitiva a ICCJ din 2015.
Doamna care modifică de zor Legile Justiției este deputatul ALDE căruia instanțele de judecată i-au spus de câteva ori că nu are dreptul, potrivit legii, să fie în Parlament.
Acest caz paradoxal apare și în ultimul raport MCV, în care i se cere expres lui Liviu Dragnea să ia masuri in calitate de președinte al Camerei Deputaților și să revoce mandatul Stelutei, cunoscuta ca fiind mâna dreapta a lui Florin Iordache.
Este interesant cat de legitimita este o comisie parlamentara ce modifica Legile Justiției din moment ce unul dintre cei mai vocali membri ai ei încalcă deciziile instanțelor judecatoresti din România, cu complicitatea colegilor?
Steluța-Gustica Cătăniciu, 54 de ani, și-a luat licență în drept la 34 de ani, la Universitatea Babeș Bolyai, după ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității Dimitrie Cantemir, conform biografiei postate pe pagină de la Camera Deputatilor.
Jurnalistii de la Ziar de Cluj scriu că în perioada 2005-2008 Steluța Cătăniciu a reprezentat PDL în Consiliul Județean Cluj, după care a trecut la PNL, din partea căruia a fost consilier local la Cluj-Napoca până în 2012, iar ulterior deputat. În 2014 a sărit în barca lui Călin Popescu Tăriceanu – PLR, transformat ulterior în ALDE.
Potrivit money.ro, inspectorii de integritate au constatat că, în 2009, în calitate de consilier local, avocata Steluța Cătăniciu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă întrucât în calitate de consilier local a participat la adoptarea unei hotărâri privind o societate cu care ar fi avut raporturi juridice.
In decembrie 2013, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate ANI, dar Cătăniciu a făcut recurs. În noiembrie 2015 Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins recursul că nefondat, decizia fiind definitivă.
“Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului“, spune legea. Dar cine sa o asculte?