Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, contestă cel de-al doilea proces la Curtea de Apel Bacău
După ce Tribunalul Neamţ a dispus inceperea celui de-al doilea proces ce-l vizează pe Ionel Arsene, acesta isi incearcă acum norocul in judetul vecin sperand să blocheze demararea procedurilor judiciare.
Ionel Arsene a contestat la Curtea de Apel Bacău decizia Tribunalului Neamţ prin care s-a dispus începerea celui de-al doilea proces in care este vorba tot de acuze de trafic de influenţă după contractul de construire a Şcolii Icuşeşti.
Arsene s-ar fi lăudat că poate obţine contractul pentru firma condusă de soţia ex-prefectului Panaite.
Beneficiile obtinute de şeful CJ Neamt ar fi fost de 150.000 lei, din termopane pentru şcoală, noteaza Monitorul de Neamt.
„Respinge ca nefondate, cererile formulate de inculpatul Arsene Ionel. În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 28/P/2018 din 28.06.2018 emis de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, privind pe inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 al. 1 Cod penal raportat la art. 6,7 lit. a din Legea nr. 78/2000. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Arsene Ionel“, stabilise Tribunalul Neamţ.
O decizie finală trebuie acum să dea judecatorii din judeţul de la sud. Dosarul are ca miză suma de 150.000 de lei de la construirea Şcolii Icuşeşti. Conform actelor de urmărirere penală, faptele din noua cauză au avut loc în mai 2015, cînd Arsene era preşedinte al PSD Neamţ şi parlamentar.
„În luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, lăsînd să se înţeleagă ca are influenţă asupra unui primar de comună din judeţul Neamţ, membru al aceluiaşi partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului avînd ca obiect «Construire şcoala în sat.., judeţul Neamţ» către firma administrată de soţia acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tîmplărie), să fie subcontractate unei societăţi agreate de inculpat. În temeiul acestei înţelegeri, ca urmare a influenţei exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la 27 iulie 2015 a fost încheiat contractul de execuţie lucrări, cu obiectul de mai sus. Ulterior, pe 9 octombrie 2015, societatea cîştigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tîmplarie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeaşi zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 şi 07.03.2016 deşi produsele de tîmplărie au fost livrate în lunile august şi septembrie 2016)“, conform DNA