Care mai este rolul Guvernului? Poate Romania functiona si fara el? Investitorii romani construiesc drumuri si spitale pe care le doneaza…STATULUI.
„În Bucureşti se construieşte spital de oncologie din donaţii.
În Timişoara – bulevard din banii unui investitor privat.
Periodic se mai fac nişte case pentru oameni săraci, se renovează şcoli, se dau cadou haine, cărţi, mâncare – toate din donațiile persoanelor fizice.
Pentru ce mai avem nevoie de stat şi parlamentari plătiţi tot de noi, nu cu titlul de donație, ci legal, cu japca?,” este intrebarea pe care si-o pune un internaut.
Incompetenta guvernantilor poate fi scoasa in evidenta de unul dintre cele mai socante titluri de pagina care „bantuie” presa romaneasca: „Sătul să aștepte după autorități, un investitor privat construiește un bulevard în Timișoara cu 1,5 milioane Euro”.
Deci, in contextul în care statul este complet indiferent, unii investori privaţi contruiesc din banii lor drumuri, poduri şi sensuri giratorii, pe care ulterior le donează primăriilor.
Cel mai recent caz este la Timişoara, unde cu un milion şi jumătate de euro, un investitor privat a pornit construcţia unui bulevard cu două benzi pe sens. Până acum a turnat asfalt pe 300 de metri, pe care i-a cedat Primăriei. În plus, a făcut proiectul pentru un pod peste râul Bega şi un pasaj pietonal.
“Vom avea un bulevard cu patru benzi, cu trotuare, cu piste de bicilete stânga-dreapta, pe două părţi vor veni şi staţiile de transport comun necesare”, a declarat antreprenorul Ovidiu Sandor.
Investitorul a decis să facă investiţia din banii lui pentru că nu a mai vrut să aştepte un proiect al Primăriei.
Furtul banului public este un subiect analizat si de deputatul USR, Claudiu Nasui:
„Statul nu își face treaba. Problema e că nu și-o face, iar asta pe bani foarte mulți. Bani luați de la noi. Vedem aici un reportaj cu oameni care n-au mai așteptat statul să le facă drumuri și străzi și s-au apucat să le facă ei. Taxe și impozite pentru construcția de drumuri la stat tot au plătit. Doar că n-au mai așteptat să primească nimic în schimb.
Ce e șocant în reportajul de mai jos nu este că investitori români au început să facă ei pe cheltuiala proprie drumuri, un bulevard și chiar un sens giratoriu. Ce e șocant este prețul care se vehiculează. Un drum din Oradea de un kilometru a costat 100.000 de euro. Tot 100.000 de euro a costat și sensul giratoriu din Craiova. Nici nu vreau să-mi imaginez cât ar fi costat acestea dacă erau făcute de stat.
Exemplu spitalului privat pentru copii făcut pe 9 milioane de euro este grăitor. La stat fără minim 50 de milioane nici nu pot concepe oamenii din minister un spital”, a scris pe Facebook Claudiu Nasui.