VIDEO: Inca 10 km din autostrada Transilvania (A3) au fost deschisi traficului auto
Bucurie mare la Ministerul Transporturilor si CNAIR: inca 9.6 kilometri de asfalt au fost dati in folosinta de-a lungul autostrazii A3 (Transilvania) langa Cluj-Napoca.
CNAIR a recepționat vineri lucrările de la Podul Gilău peste Someșul Mic și a sarbatorit deschiderea traficului pe încă 9,6 km de autostradă. Podul de la Gilău are o lungime de 320 metri lungime si era un segment neterminat de pe vremea celebrului proiect Bechtel. Podul se continuă din tronsonul A3 dinspre Câmpia Turzii și este motivul pentru care traficul rutier nu a putut fi deschis mai devreme pe tronsonul de 8,7 km până la Nădășelu, recepționat de Compania de Drumuri în luna noiembrie anul trecut.
Potrivit Hotnews, Narcis Neagu, directorul CNAIR, sustine ca in noiembrie vor fi deschis traficului inca 14 km din Autostrada Transilvania, in directia Târgu Mureş.
Comunicat CNAIR:
„Podul, în lungime de 320 m, face legătura între Gilău și Nadășelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe o lungime de 61 km, între Câmpia Turzii și Nădășelu.
Tronsonul dintre Gilău și Nădășelu are o lungime de peste 9,6 km, care se adaugă la cei 774 de km de autostradă existenți. Și sectorul de autostrada deschis circulației astăzi, face parte din proiectul construirii autostrăzii Transilvania, început în 2004, în baza unui contract semnat cu firma Bechtel Internațional Inc.
Pe 30 iulie 2018, a mai fost deschisă ciculația pe 29 km din autostrada Sebeș – Turda.”
Marea „realizare” de langa Cluj a fost anuntata pe Facebook si de Ministerul Transporturilor care a postat urmatorul mesaj insotiv de un filmulet cu noul tronson.
„Se circulă pe 10 noi kilometri de autostradă. Este deschis traficul pe Podul Gilău care face legătura între sectoarele Autostrăzii Transilvania (Gilău-Câmpia Turzii, respectiv Gilău-Nadășelu). Tronsonul de autostradă Gilău-Nădășelu (8,7 km) nu a putut fi folosit până acum din cauza lipsei podului.
De astăzi, cei care circulă pe traseul Turda – Zalău – Satu Mare vor putea evita municipiul Cluj-Napoca. Astfel, timpul petrecut în trafic va fi redus semnificativ, iar zona metropolitană a orașului va fi descongestionată.”