Parlamentul, cea mai corupta institutie a Romaniei! Noua dovada: Cazul Chitoiu
Faptul ca Parlamentul Romaniei este cea mai corupta institutie a tarii nu este ceva nou, avand in vedere ca oamenii sunt satui pana peste cap de politicienii nostri care acum trei luni au contribuit cu succes la castigarea premiului OCCRP „Persoana anului 2013 la capitolul crima organizata si coruptie„.
Dar alesii nostri continua sa arate clar ca lumina zilei ca lucreaza precum un grup organizat ce-si protejeaza acolitii. O noua dovada s-a ivit marți cand derbedeii din majoritatea parlamentară au decis să respingă urmărirea penală a lui Daniel Chițoiu.
Dar cel mai revoltator este faptul ca in sondajele privind increderea populatiei in institutiile statului, Parlamentul este mereu introdus pe sleau printre locurile fruntase alaturi de Biserica, SRI, SIE, etc. Total necinstit deoarece institutia cu sediul la Casa Poporului n-ar trebui sa se gaseasca nici macar in Top 50 in ceea ce priveste onoarea si corectitudinea.
Deci sa fie clar: Parlamentul si Justitia Romaniei sun ca doi poli magnetici cu aceeasi polaritate, adica n-o sa se placa in veci, adica „never ever”. Parlamentul este cel care încalcă statul de drept, blochează justiţia si face pipi pe MCV.
Solutii? Un prim pas ar fi reducerea urgenta a numarului de parlamentari la 300 sau chiar mai putin, astfel responsabilitatea va creste in loc sa fie disipata si pasata intre cei aproape 600 „spartani” ai Romaniei asa cum se intampla acum. Apoi accederea alesilor spre scaunele Parlamentului are trebui facuta pe baza de CV si educatie dar e deja prea mult. Nu se poate ca o tara sa fie condusa de tampiti cu 4 clase (si mai radeam de educatia cizmarului Ceausescu), cand restul lumii e guvernata de oameni inteligenti cu experienta in spate.
Votul parlamentarilor de marti a atras critica Presedintelui Basescu, cat cea a ambasadei Statelor Unite (cat despre Europeni, acesti s-au lamurit de mult cu cine au de-a face). Iata cateva fragmente din discursul lui Traian Basescu:
”Azi (n.r. marți), majoritatea parlamentară, și în mod deosebit PSD, partener cu UDMR, au protrejat investigarea unui act de corupție la nivel parlamentar. Analizând modul de reacție al Parlamentului, am mai constatat un lucru: Parlamentul a refuzat să constate încetarea mandatului pentru doi parlamentari declarați definitiv incompatibili de catre ICCJ – Daniel Akos Mora și Ștefan Bucur Stoica, constatați ca fiind incompatibili, și nimeni nu a luat notă de aceste hotărâri. Este un număr destul de mare de parlamentari pentru care s-a cerut aprobare pentru începerea urmăririi penale și a fost refuzată: Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, Daniel Chițoiu”. Mai avem şi parlamentari pentru care s-a refuzat ridicarea imunităţii în vederea arestării: Cosma Vlad Alexandru şi Ion Stan.”
„Pentru deputatul auto, Gheorghe Cosma, s-a acceptat imediat. E foarte mare diferenţa de tratament. Deputatul auto nu conta ca influenţă, dar când vine vorba de Vosganian, Borbely, aceştia sunt oameni cu influenţă care pot influenţa voturile când alţi parlamentari sunt la necaz”, a adaugat Basescu.
Deputaţii au dat, marţi, aviz negativ cererii privind încuviinţarea urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor. După ce Comisia Juridică a dat aviz negativ cererii, cu 16 voturi „împotrivă”, cinci „pentru” şi cinci anulate, plenul Camerei Deputaţilor a votat, de asemenea, contra începerii urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu. 248 de deputaţi au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale, 108 voturi s-au înregistrat în favoarea cererii iar trei voturi au fost anulate.
Video: Traian Băsescu: Majoritatea parlamentară se OPUNE libertatii justiției, urmaririi penale a lui Chitoiu
Ambasada SUA, despre cazul Chiţoiu: „Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”
Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a reactionat, marţi, după decizia deputaţilor de neridicare a imunităţii lui Daniel Chiţoiu, că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, iar „demnitarii” trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice. „Vise si iar vise”
„Nu facem comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate în desfăşurare. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice”, au spus reprezentantii ambasadei SUA, răspunzând unei întrebări MEDIAFAX.
P/S: In Romania lucrurile nu functioneaza cu declaratii, comentarii sau critici, ci cu FORTA!
Surse: Romaniatv, Realitatea, B1TV