Romania viseaza la Spaţiul Schengen pana va ceda Portul Constanta olandezilor, potrivit deputatului Bogdan Diaconu

Adevarata conditionare a intrarii Romaniei in nefunctionalul spatiu Schengen!
Locuind de ani buni in Olanda, pot spune ca neerlandezii sunt destul de insistenti si aprigi cand vine vorba de interesele lor economice. De asemenea sunt buni in chestii de management, in a-si folosi influenta si in a face lobby,,,un fel de coruptie legalizata si la un nivel mai inalt. Iata ca dupa Austria, a venit randul altei tari minuscule cum este Olanda, ce incearca sa joace dur si necinstit folosindu-se de dorinta obsesiva a Romaniei de a intra intr-un alt spatiu,,,oare al catalea?

bogdan diaconu

Liderul PRU Bogdan Diaconu (foto: Facebook)

Asa cum zicea cineva mai deunazi, credeti ca am intrat in UE pe ochi frumosi? Deja din momentul aderarii fiecare stat membru stia ce felie vrea sa sterpeleasca de la Romania. Probabil cei mai avantajati au fost austriecii care s-au trezit cu resursele petroliere si forestiere romanesti in propria gradina. Deh, cam asa suna globalizarea, o secatuire a resurselor unor tari in favoarea altora.

Se pare ca Olanda incearca din rasputeri sa acapareze ceva de la Romania folosindu-se nu de UE ci de spatiul Schengen. Potrivit unor surse, conditia impusa dar nespusa pentru ca tara noastra sa intre in colapsatul Schengen este sa cedeze Portul Constanta olandezilor. Au incercat batavii tot felul de tertipluri dar care nu au functionat pana acum, dar asa cum am mentionat mai sus, ei sunt insistenti si nu vor ceda. Practic noi romanii impreuna cu corupta clasa politica ne vindem incercand sa intram in tot felul de uniuni stupide care nimeni nu garanteaza ca nu se vor destrama mai devreme sau mai tarziu, asa cum istoria a demonstrat-o de atatea ori.

Deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită (PRU), înaintează un scenariu trist (al n-lea) dar realist pentru ţara noastră, privind aderarea la spaţiul Schengen. Potrivit acestuia, deşi demersurile procedurale impuse de statele membre au fost duse la bun fârşit de autorităţile din ţara noastră, România nu va fi acceptată în spaţiul Schengen decât în momentul în care va ceda Portul Constanţa în patrimoniul Olandei, astfel încât liberul trafic al mărfurilor să nu afecteze economia ţării, odată cu scăderea numărului de comercianţi ce tranzitează Portul Rotterdam.

– De ce nu a fost primită România în Spaţiul Schengen?
– Nu se pune problema că nu am reuşit să intrăm în Spaţiul Schengen, pentru că administraţia românească a îndeplinit toate criteriile impuse, ci nu am fost primiţi datorită unui război economic. În România nu s-a făcut coridorul patru de autostradă, care ar lega Constanţa de Viena şi nu am intrat în Spaţiul Schengen pentru că Olanda şi Germania s-au opus. Adevăratul interes în toată această poveste ţine de Portul Constanţa! Practic, odată cu intrarea României în Spaţiul Schengen şi finalizarea coridorului patru (rutier şi feroviar – n.r.) ţara noastră va câştiga foarte mult în plan economic pentru că tot fluxul de mărfuri care vine dinspre Orient se va muta de pe Portul Rotterdam în Constanţa, acesta din urmă devenind principala poartă de acces în Europa. Astfel, tranzitul prin portul Rotterdam scade, pe aici fiind aduse doar mărfurile ce vin din India, lucru care aduce deservicii economice majore Olandei şi Germaniei. Mai mult, de ani de zile sunt presiuni majore de a se ceda Olandei Portul Constanţa, iar când s-a văzut că acest lucru nu este posibil, s-a încercat impunerea unui management privat asigurat de o firmă olandeză, ca primă condiţie de aderare la Spaţiul Schengen. Este adevărat că în ultimii 25 de ani românii s-au obişnuit cu astfel de preţuri plătite pentru ca ţara noastră să intre în NATO, în UE, cedând resurse naturale şi companii strategice şi cred că este imperios necesar ca Portul Constanţa să fie protejat, chiar cu preţul de a nu mai adera la Spaţiul Schengen, care după părerea mea începe să nu-şi mai aibă rostul în Europa.

– Ce părere aveţi despre valul de emigranţi care a pus pe jar Europa şi despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu accepta cotele fixe de emigranţi impuse de UE?
– Pentru început, eu cred că aceşti oameni nu sunt emigranţi ci sunt migranţi, care nu-şi doresc să fie integraţi în societate. După părerea mea, preşedintele, primul ministru şi omul cu interesul naţional – Gabriel Oprea au încălcat Constituţia României, care spune clar că pe teritoriul ţării nu pot fi colonizate populaţii străine. În această speţă PRU i-a solicitat preşedintelui în exerciţiu să convoace un referendum prin care românii să spună dacă acceptă picior de emigrant în ţara lor, în condiţiile în care am constatat că unul din cinci emigranţi este sirian şi că aceştia sunt mai bine îmbrăcaţi decât noi românii. Mai mult, vedem că acest val de emigranţi vine la doi ani după începerea unui război… ceea ce ridică mari semne de întrebare, motiv care mă determină să cred că este o invazie controlată. În acelaşi timp, am făcut o scrisoare deschisă către toţi liderii europeni pentru organizarea unor referendumuri în toate statele europene pentru ca oamenii să decidă singuri dacă acceptă sau nu acest val de migranţi, în condiţiile în care nu noi (referitor la România-n.r.) am mers să răscolim Orientul, să luam resursele de acolo, motiv pentru care nu ar trebui să purtăm noi povara acestei invazii.

– Dacă românii ar hotărî prin referendum că nu vor să accepte emigranţi, ţara noastră nu riscă să atragă sancţiuni aspre din partea UE?
– Nu cred, deoarece alegerea românilor era practic arma cu care se puteau prezenta demnitarii ţării noastre în faţa oricărui lider european. Dacă stăm şi analizăm, vom vedea că nimeni nu şi-a permis să comenteze decizia diverselor state care au făcut referendum pentru a decide ieşirea din Regatul Unit sau din Uniunea Europeană, a conchis Diaconu in interviul sau pentru ziarulevenimentul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.