Scenariu catastrofal: Al TREILEA RAZBOI MONDIAL a inceput pe 30 septembrie, spune presa din Franta
Jurnalistii francezi considera că cel de-al Treilea Război Mondial ar putea să fi început deja, menţionând cele două evenimente produse la Moscova şi în Golf, care ar putea fi scanteia unui conflict general la nivel global. Istoria isi va aduce probabil aminte de data de 30 septembrie 2015 ca fiind debutul lin al celui de-Al Treilea Război Mondial.
Jurnaliştii francezi spun că tot ceea ce se intampla in ziua de azi este din cauza jocurilor alianţelor militare precum şi iresponsabilitatea somnambulilor care guvernează în timp ce marile puteri au dus lumea în prapastie.
De ce o comparaţie a ceea ce s-a petrecut atunci cu vremurile de astăzi? Pe 30 septembrie au avut loc doua evenimente aparent puţin grave, dar care, combinate, ar putea fi declansa o deflagraţie care mocnea de mai mult timp.
1. Iran-Arabia, iritarea dintre cele 2 tari arabe creşte îngrijorător
Mai întâi, Arabia Saudită a oprit, ieri, două nave care aparţineau Iranului, aparent, pentru un control amănunţit.
Navele erau umplute cu arme pentru rebelii din Yemen cu care Riyadul este în luptă militară.
Multi considera acest control ca fiind dovada unui act ostil, dacă nu declaratie de război.
Acest incident vine ca urmare a unei atmosfere tensionate între cele două poluri ale islamului, mai ales că reprezentantii de la Teheran i-au acuzat pe saudiţi că nu sunt capabili sa asigure securitatea pelerinilor la Mecca. O acuzaţie extrem de gravă într-o perioada de ciocniri violente dintre suniţi şi siiţi.
2. Vladimir Putin si-a lansat oficial intrarea in războiul sirian
Tot miercuri, 30 septembrie, Vladmir Putin a supus la vot în Parlament o lege care autorizează operaţiuni armate în Siria. Aviatia ruseasca a început deja să lanseze atacuri cu bombe in regiunile din jurul orasului Homs. E cunoscut faptul că pe teren, ruşii sunt aliaţii regimului Bashar al-Assad, şi mai ales ai iranienilor. Între timp, Occidentul şi ţările sunite din Golf isi desfasoara propriile operaţiuni militare.
Cele două coaliţii care au obiective complet opuse riscă să se izbeasca fata in fata. Se pare, astfel, că bombardamentele ruseşti au atins cumva poziţii ale rebelilor susţinuţi de Statele Unite- o informaţie care nu a fost confirmată încă.
În mod cert, scenariu catastrofal al unui nou razboi mondial nu este ceva sigur. Ceea ce este sigur este faptul că guvernanţii sunt somnambuli şi nu sunt capabili sa previna conflictele militare in a se extinde dincolo de Siria şi Irak.