Zaharul rafinat, sarurile nitrice, aditivii sunt dusmanii sanatatii umane si ar trebui limitati in alimentatie

Expertii în nutritie mentioneaza ca un numar de produse alimentare sunt vinovate pentru impactul negativ asupra sanatatii oamenilor in perioada moderna. Printre aceste alimente se regasesc zaharul rafinat, faina alba, sarurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG).

Prof. dr. Pavel Chirilă ne sugereaza sa consumam aceste alimente intr-un mod moderat, asta in caz ca nu le putem elimina in totalitate din alimentatie, el explicand ca au efect cancerigen, dar ca genereaza si alte afectiuni precum hepatita cronica, alergii, boli autoimune.

Zaharul excesiv, o toxina pentru organism (foto: descopera.ro)

Zaharul excesiv, o toxina pentru organism (foto: descopera.ro)

„Sărurile nitrice se combină cu aminele din carne şi produce nitrozamină, care provoacă cancer la şobolani (supuşi testelor – n.r.). În 14 zile, animalele dezvoltă tumoare canceroasă. Persoanele care consumă mezeluri riscă această boală. (…) Până acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, că nu ar fi toxică”, a arătat dr. Chirilă.

El a adăugat că şi aditivii alimentari sunt foarte toxici pentru organism, dând ca exemplu zaharina.În privinţa băuturilor răcoritoare, medicul a criticat faptul că în România acestea conţin benzoat de sodiu, precizând că e pe lista substanţelor cancerigene la nivel european, şi nu sorbat de potasiu, aşa cum se procedează în alte ţări.

„Nicăieri în lume nu o să găsiţi o lege care să oblige poporul să mănânce ce vrea Guvernul. În România există această lege a iodizării sării, prin care întregul popor român este obligat să mănânce iod. Am avertizat că va creşte numărul de cazuri tiroidiene şi cancerele de tiroidă s-au dublat, boala Basedow a crescut în incidenţă de 5,6 ori, alergia la iod a crescut de vreo trei ori, iar hipotiroidia nu a fost influenţată deloc, deşi aceasta trebuia eradicată. Este normal să se întâmple aşa, pentru că numai 1% din hipotiroidie este cauzată de lipsa iodului”, a menţionat specialistul.

El spune că şi organismele modificate genetic sunt o ‘otravă’ pentru oameni.
„În Europa nu se cultivă OMG-uri, dar vin din America de Sud. Acum doi ani, firmele americane specializate în OMG şi care urmăresc să autorizeze ele seminţele ce se plantează în lume doresc să extindă aceste culturi şi la noi. Nicio ţară nu a luat hotărârea să cerceteze, dar România a rezervat 500 de mii de hectare cercetărilor OMG. Aceste greşeli mari au afectat milioane de oameni”, a mai arătat dr. Chirilă.

Nutriţionistul Alina Stoica a recomandat scoaterea din alimentaţie a produse nocive, adăugând că există cel puţin 27 de îndulcitori mascaţi în diferite forme. Ea a vorbit şi despre alimentaţia bio pentru copii.

„Fructele sau bombonele cu miere de albine, seminţe şi fructe uscate sunt variante optime pentru un desert. Beţişoarele de legume sunt soluţii foarte bune pentru o viaţă sănătoasă”, a spus Alina Stoica.

Revenind la zahar, nu mai este un secret pentru nimeni faptul că el ne îngraşă şi ne face dinţii praf. Numeroase cadre medicale au tras un semnal de alarmă, afirmând că această plăcere dulce reprezintă mai mult decât „calorii goale”, fiind de fapt o veritabilă toxină şi întâia cauză a afecţiunilor grave ale lumii industrializate. „Zahărul ucide”, acesta este mesajul specialiştilor.

Zahărul, în cantităţile în care este consumat astăzi în ţările industrializate, este toxina ce stă la baza multor afecţiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un număr foarte mare de oameni. Aceasta este concluzia la care a ajuns în urma a numeroase studii efectuate în ultimii ani, specialistii în endocrinologie şi obezitate infantilă.

Sursa: antenasatelor.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.