Usturoiul, un super medicament natural cu numeroase proprietati terapeutice

Usturoiul e privit ca un medicament natural, ale carui proprietati sunt determinate de continutul bogat de substante cu efecte terapeutice. De asemenea este considerat a fi un excelent antibiotic si antistafilococ natural. Conform ele.ro, consumul de usturoi nu poate aduce decat avantaje la un pret minim.

Usturoiul e remarcat datorita caracteristicilor sale, planta continand peste 300 de substante chimice necesare organismului uman, care diminueaza considerabil riscul unor tumori si boli cardiovasculare, micsoreaza tensiunea arteriala, prevene cancerul si ateroscleroza, blocheaza acumularea de grasimi, au rol de analgezic, ajuta in cazul racelilor s.a.m.d.

Calmeaza durerile
Usturoiul este utilizat la ameliorarea durerilor de urechi sau dinti. In cazul primelor, se folosesc tampoane pt ureche ce contin amestec de usturoi si ulei.

Excelent pentru cura de slabire
Usturoiul blocheaza depunerea grasimilor, deci este recomandat in dietele pentru slabit. Usturoiul scade cantitatea de colesterol din corp. Dieta cu usturoi se bazeaza pe o pasta produsa din usturoi proaspat, amestecat cu miere si otet din mere. O alta dieta se tine pe baza de usturoi si orez.

Tratament pentr gripa si raceala
Usturoiul contine substante antibacteriene si antivirale, ce protejeaza organismul de migrene, raceli, probleme respiratorii. Planta poate fi consumata sau folosita pe post de cataplasma in cazul unei raceli mai serioase, pentru a lupta impotriva tusei.

Previne boli ale inimii
Hidrogenul sulfurat continut in usturoi relaxeaza si largeste vasele de sange, stimuleaza transportul origenului la inima, imbunatatind activitatea acesteia. Pentru beneficii maxime asupra inimii, este indicat consumul de usturoi proaspat.

Previne aparitia cancerului
Institutului National de Cancer si ale Societatii Americane de Cancer au publicat studii ce demonstreaza proprietatile antitumorale ale usturoiului. Studiile arata ca usturoiul inhiba aparitia anumitor forme de cancer, cum ar fi cel de piele si mamar.

Antifungic si antibacterian
Un efect benefic al usturoiului consta in intarirea sistemului imunitar. Planta are proprietati antifungice si antibacteriene si este recomandata in cazul unor afectiuni precum cele provocate de stafilococi sau streptococi, e.g. HIV si SIDA.

Pentru a creste efectul pozitiv al usturoiului asupra sanatatii organismului uman, planta trebuie lasata sa stea dupa ce a fost taiata sau zdrobita.

Inainte de a-si schimba temperatura prin gatit sau pH-ul prin adaugarea unor ingrediente precum sucul de lamaie, usturoiul isi elibereaza proprietatile terapeutice. Cel mai recomandat este usturoiul proaspat.

Comments

comments

1 Response

  1. Ana spune:

    Este foarte bun acest tratament, mai ales in sezonul rece cand e fereste foarte mult de raceli, gripa. Eu pentru asta il folosesc, chiar daca miroase dupa ce il consum! Imi iau o guma si scap de miros! Dar nu orice usturoi este bun! Trebuie ales cu grija pentru ca cel urias- chinezesc este tratat cu diverse, nitriti…etc si poate face mai mult rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.